|

Ljepotica legla u kovčeg u humanitarne svrhe

Ljepotica legla u kovčeg u humanitarne svrhe
0
S
Sarajevo-x.com
29.11.2010. u 15:40
12
komentara
0

dijeljenja
Ljepotica legla u kovčeg u humanitarne svrhe
Nekoliko svjetski poznatih ličnosti iz svijeta showbiza priključilo se humanitarnoj akciji povodom Dana borbe protiv side koju je organizovala Alicia Keys. U humanitarne svrhe je i Kim Kardashian snimila reklamu u kojoj je prikazana kako leži u kovčegu.
Lady Gaga, Justin Timberlake, Usher, Serena Williams i još nekoliko celebritija odlučilo se priključiti kampanji Digital Life Sacrifice, koju organizuje fondacija Keep A Child Alive, povodom svjetskog Dana borbe protiv side.

Poznate ličnosti koje učestvuju u humanitarnoj akciji u utorak će deaktivirati svoje profile na društvenim mrežama Facebook i Twitter, te ih neće aktivirati sve dok ne skupe milion dolara za pomoć oboljelim od teške bolesti.

Kim Kardashian je već snimila rekalamu u kojoj je prikazana kako leži u kovčegu što zapravo simbolizira njenu digitalnu smrt.

Dan borbe protiv side obilježava se 1. decembra. Ambasdorica Fondacije Keep A Child Alive, Alica Keys, upozorila je na činjenicu da je sida od 1981. do 2007. godine ubila 25 miliona ljudi.

Akcijom Digital Life Sacrifice slavne ličnosti želle skrenuti pažnju cjelokupne javnosti na tešku bolest koja je najrasprostranjenija u Africi i Indiji.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...