Showbiz
191

Ljepotica Aleksandra Kovačević diplomirala na Ekonomskom fakultetu

Klix.ba
Aleksandra Kovačević, bh. ljepotica koja se 2011. godine takmičila kao predstavnica naše zemlje na Miss Earth, odlučila je da nakon deset godina bavljenja modelingom krene novim putem. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu na Palama i postala dio akademske zajednice naše zemlje.

"Ekonomija je ono čime se zaista želim baviti u budućnosti. Moj otac je ekonomista i ljubav prema ovoj nauci nije baš slučajna. Imala sam veliku podršku svojih bližnjih koji su zajedno sa mnom koračali ka ovoj diplomi", uzbuđeno je kazala Aleksandra.

U septembru planira nastaviti dalje u svom obrazovanju, te upisati master studij.

"Smatram da je došlo vrijeme da modeling i taj period svog života ostavim u lijepom sjećanju i krenem novim putem. Kažu da je 'jednom Miss zauvijek Miss'. Mene će ta titula pratiti dok sam živa i veoma sam ponosna na to. Za sve ove godine provedene u svijetu mode nosim samo lijepe uspomene", poručila je Aleksandara za Klix.ba.

U sjećanju će joj posebno ostati putovanja kroz mnoge lijepe zemlje, upoznavanje različitih kultura i tradicije, sticanje divnih prijateljstava i osvajanje krune.

"To je u mome životu našlo posebno mjesto", istakla je ova ljepotica koja se 2011. godine na takmičenju na Filipinima plasirala među osam najljepših, a osim toga je učestvovala i na drugim brojnim takmičenjima ljepote, između ostalih i na izboru Miss turizma u Maleziji 2013. godine.

Aleksandra će godišnji odmor provesti u Njemačkoj, Grčkoj i Srbiji.