Showbiz
0

Ljekar napravio selfie s Joanom Rivers dok je bila bez svijesti

Klix.ba
Lični ljekar Joane Rivers napravio je selfie s komičarkom dok je bila općom anestezijom, tvrdi osoblje Yorkville Endoscopy klinike iz Manhattana, piše CNN.

Osamdesetjednogodišnja komičarka doživjela je zastoj srca na operacionom stolu i preminula je sedam dana kasnije u Mount Sinai bolnici.

Endoskopsku proceduru izveo je gastroenterolog Lawrence Cohen, no izvor CNN-a navodi kako je drugi ljekar ušao i izveo neplaniranu i neodobrenu bopsiju na Riverinim glasnim žicama. On je bio komičarkin ljekar za uho, grlo i nos, no nije imao certifikat klinike kako nalaže zakon, niti Joaninu dozvolu da je operiše. Ljekar je prvo napravio selfie s komičarkom dok je bila bez svijesti.

Isti izvor navodi kako je grlo komičarke počelo oticati čim je započeo biopsiju, te da je to moglo uzrokovati zastoj srca jer je otok prekinuo dotok oksigena u nejna pluća.

Klinika nije odgovorila na komentare o selfieju, ali su se oglasili saopćenjem prošle sedmice u kojem su kazali kako njihova klinika nikada nije izvela tu biopsiju.

Kćerka pokojne komičarke, Melissa (46), razmišlja o podnošenju tužbe protiv bolnice i liječnika koji su joj operisali majku.