Showbiz
0

Ljekar Michaela Jacksona za tri mjeseca na slobodi

SRNA
Conrad Murray (Foto: AFP)
Conrad Murray (Foto: AFP)
Conrad Murray, ljekar koji je osuđen jer je kralju popa Michaelu Jacksonu dao smrtonosnu dozu anestetika, izaći će iz zatvora za tri mjeseca ili manje od dvije godine nakon što je osuđen na četiri godine zatvora.

Murray (60) je osuđen za ubistvo bez predumišljaja, ali bit će oslobođen 28. oktobra nakon odslužene manje od polovine četvorogodišnje kazne.

Vijest o ranijem Murrayjevom izlasku iz zatvora izazvao je negodovanje porodice pokojnog Michaela Jacksona.

Murray je od ulaska u zatvor u novembru 2011. godine kaznu služio u samici, ali uz televiziju i mobilni telefon.

"Murray je bio uzoran zatvorenik i vlasti su mu odobrile raniji izlazak zbog dobrog ponašanja i pretrpanosti zatvora u Kaliforniji", rekao je Reutersu izvor blizak Murrayju.

Izvori bliski porodici Jackson navode da porodica smatra je Murray ubica i da su zbog njega ostali bez sina i oca. "Murrayjev izlazak iz zatvora nakon nepune dvije godine je uvreda. Oni smatraju da mu je trebalo biti suđeno za ubistvo", navode izvori.

Porodica Jackson ljuta je na Murrayja jer je odbio da iznese dokaze u sudskom procesu protiv promotivne firme "AEG live", koja je promovisala turneju Michaela Jacksona u Londonu.

Oni su smatrali da imaju dokaze da se ta kompanija nemarno ponašala prema Jacksonovom zdravlju, čime je doprinijela njegovoj smrti.