Nakon videa na YouTubeu
0

Ljekar Michaela Jacksona će biti optužen za ubistvo?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Privatni ljekar pop zvijezde Michaela Jacksona dr. Conrad Murray, prema pisanju Fox Newsa, bit će otužen za ubistvo za nekoliko sedmica.

Izvori su otkrili da bi Jacksonov ljekar mogao biti uhapšen već sljedeću srijedu zbog umiješanosti u pjevačevu smrt, ali policija i dalje ne povlači te poteze jer prikuplja još neke dokaze.

Anonimni izvor dalje tvrdi da je sjenka sumnje bačena i na dermatologa pokojnog kralj popa, dr. Arnolda Kleina, koji se takođe tereti za zloupotrebu svoje radne dozvole.

Iz ureda javnog advokata u Los Angelesu kažu da su još u pregovorima s nadležnim oko toga trebaju li Murraya uhapsiti u Hustonu, gdje se trenutno nalazi, ili će mu dati šansu da se sam preda u Los Angelesu.

Podjećamo, Jacksonov ljekar je prije dva dana postavio videoklip na YouTube u kojem zahvaljuje onima koji su mu uputili riječi podrške.

"Bit ću dobro. Učinio sam sve što je bilo u mojoj moći. Rekao sam istinu i vjerujem da će istina prevagnuti. Bog vas blagoslovio i hvala vam", rekao ja na videu, snimljenom prošle srijede.

Kakogod, tužitelj Kenneth Padowitz ovaj je Murrayev potez okarakterisao kao pravu "PR senzaciju".

"Mislim da oni pokušavaju napraviti od njega da izgleda kao neko koga biste mogli poznavati i ko nije loš čovjek. To pokušavaju postići", rekao je Padowitz.

"I u te ograničene svrhe, to je vjerovatno upalilo... To je providan pokušaj da pokuša nešto uraditi u korist odbacivanja otužbi."