Bivša skijašica
15

Lindsey Vonn progovorila o vezi s Tigerom Woodsom: I dalje smo prijatelji

N. O.
Lindsey Vonn (Foto: Twitter)
Lindsey Vonn (Foto: Twitter)
Bivša olimpijska skijašica Lindsey Vonn osim po sportskim uspjesima bila je poznata i po svojoj vezi s Tigerom Woodsom legendarnim igračem golfa te se u intervjuu za Entertainment Tonight prisjetila njihovog odnosa i otkrila da su ostali prijatelji.

Vonn uskoro predstavlja svoje memoare koji će nositi naziv "Rise: My Story" u kojima uranja u svoju prošlost, dijeli svoje najponosnije trenutke, govori o borbi s depresijom i otkriva druge detalje iz svog života.

Poznata kao najodlikovanija skijašica svih vremena, 37-godišnja atletičarka je također dospjela na naslovne strane zbog svojih veza, među kojima je najznačajnija njena skoro trogodišnja romansa sa Tigerom Woodsom.

Kako je rekla za Entertainment Tonight, ti javni odnosi su je naučili mnogo o tome šta da podijeli sa svijetom, a šta da zadrži u privatnosti.

"Ja mislim da je generalno teško izlaziti s bilo kim u očima javnosti, a ja sam uvijek bila zaista otvorena osoba. Ali mislim da sam naučila da postoje neke stvari koje moraju biti privatne," kazala je Vonn u razgovoru o njenoj knjizi.

Govorila je o tome koliko je teško bilo izvagati koje detalje iz privatnog života obznaniti, a koje zadržati za sebe, posebno u vezama.

Vonn i Woods su bili u vezi skoro tri godine od marta 2013. prije nego što su se rastali u maju 2015. Njihov raskid je bio prijateljski, a osvajačica zlatne olimpijske medalje kaže da su ona i profesionalni golfer i dalje "prijatelji".

"Mi smo prijatelji i, naravno, sretna sam što se vratio i zdrav", kazala je o njihovoj vezi i njegovoj nedavnoj saobraćajnoj nesreći i oporavku.

"I, znate, bilo je to teško vrijeme za njega. Tako da sam sretna što se vratio svojoj djeci", dodala je.

Priznala je koliko joj je u nekim momentima bilo teško fokusirati se na karijeru i istovremeno biti posvećen partner. Otkrila je i da su zbog toga njene veze iz prošlosti bile pune kompromisa.

"Nisam više pričala o tome jer mislim da nije vrijedno pomena", dodala je te poručila: "Jača sam i bolja sam i naučila sam mnogo iz svoje prošlosti i iz svojih veza. Mislim da svi donosimo odluke najbolje što možemo na osnovu informacija koje su nam date i naučila sam krenuti dalje."

Vonn se povukla 2019. godine nakon što je pretrpjela višestruke povrede tokom karijere. Atletičarka je skijanju bila posvećena još od malena, a sanjala je da se takmiči na Olimpijskim igrama još kada je imala devet godina.