Ponovo joj prijeti zatvor
0

Lindsay Lohan tvrdi da nije kradljivica, ali želi da se nagodi

Sarajevo-x.com
Lindsay Lohan (Foto: Press Assoc.)
Lindsay Lohan (Foto: Press Assoc.)
Problematična američka glumica Lindsay Lohan ponovo se našla na sudu. Ovoga puta optužena je za krađu vrijedne ogrlice iz jedne draguljarnice u gradu Venecija u Kaliforniji. Glumica se izjasnila da nije kriva.

Lohan se sumnjiči za krađu 2.500 dolara vrijedne ogrlice iz jedne draguljarnice, 22. januara, odnosno samo tri sedmice nakon napuštanja centra za rehabilitaciju ovisnika o drogama.

Glumica se pojavila pred sudijom Vrhovnog suda Keithom L. Schwartzom, na sudu u Los Angelesu.

Odmah na početku sudija ju je upozorio:

"Sada ste u potpuno drugačijoj situaciji nego prošli put. Ukoliko izigrate zakon odredit ću vam kaznu zatvora bez mogućnosti izlaska uz kauciju i Vaši advokati neće biti uspješni ovaj put. Morate poštovati zakon kao i svi ostali, jer se ne razlikujete od njih: Stoga Vas molim da ne iskušavate svoju sreću!".

Lindsay Lohan je ponovila da nije kriva i da nije ukrala ogrlicu.

No, kako saznaje TMZ glumica je navodno odlučila da se nagodi, jer ju je strah od same pomisli da bi opet mogla završiti u zatvoru.

Preliminirno saslušanje zakazano je za 23. feburar.

Ukoliko se dokaže da je Lohanova ukrala ogrlicu prijeti joj do tri godine zatvora. Inače, glumica je još na uvjetnoj kazni zbog vožnje u alkoholiziranom stanju 2007. godine.