Los Angeles
0

Lindsay Lohan puštena iz zatvora, ide na rehabilitaciju

Sarajevo-x.com
Američka glumica Lindsay Lohan puštena je iz zatvora u Los Angelesu nakon što je odslužila manje od dvije sedmice 90-dnevne kazne.

Na internet-portal "E! Online" objavio je da je Lohanova izašla u jutarnjim satima. Od glumice se očekuje da počne 90-dnevni program rehabilitacije.

Već se očekivalo se da će Lohan zatvor napustiti ranije nego što joj je propisano presudom. Zatvorenici koji služe uslovne kazne na osnovu dobrog vladanja obično dobiju smanjenje iste zbog popunjenosti zatvora.

Glumica je na uslovnoj od augusta 2007. godine, pošto se izjasnila krivom za posjedovanje manje količine droge, kao i za tri optužbe za vožnju u pijanom stanju.

U maju je, odlukom suda, Lohan dobila narukvicu za praćenje nivoa alkohola u krvi, jer se nije pojavila na zakazanom saslušanju, a kao izgovor je navela da nije uspjela na vrijeme poletjeti iz Francuske jer su joj ukrali pasoš.

Veliki broj projekata u koje je glumica bila uključena ostao je na čekanju, kao i uloga Linde Lovelace, porno-zvijezde iz 1970-ih.

Posljednju veću filmsku uloga Lohan je imala u filmu "Znam ko me ubio" (2007.), koji je imao loš prijem kod publike.