Ponovo u zatvoru?
0

Lindsay Lohan prekršila uslovnu kaznu, izdan nalog za hapšenje

Sarajevo-x.com
Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
Nakon što je pala na testiranju na droge u ponedjeljak, glumici Lindsay Lohan je naređeno da se pojavi u petak na sudu u Los Angelesu, javlja CNN.

Lohan je obznanila putem "Twittera" u petak navečer da je pala ne testiranju na droge i da se "priprema za dolazak u sud pred sudiju Eldena Foxa".

Prema riječim glasnogovornika Višeg suda u Los Angelesu Allana Parachinija, sudija je potpisao nalog za hapšenje glumice koji je stavljen na čekanje do kraja saslušanja zakazanog za petak.

"Nažalost, prekršila sam uslovnu kaznu i pala na testiranju na droge. Spremna sam pojaviti se pred sudijom Foxom i snositi posljedice", objavila je na "Twitteru" Lindsay Lohan.

Popularna glumica je provela 23 dana u programu odvikavanja od droga prošli mjesec koji je uslijedio odmah nakon što je po naredbi suda odslužila trinaest dana zatvorske kazne.

Sudija Fox je preuzeo slučaj Lindsay Lohan kada je puštena iz zatvora i postavio nova pravila koja je trebala slijediti do novembra. Pravila su uključivala sedmična savjetovanja koja se tiču odvikavanja od konzumiranja alkohola i droga, nenajavljenih testova i bihevioralne terapije.

"Upotreba opojnih droga je bolest koja ne može nestati preko noći. Naporno radim na odvikavanju i napravila sam pozitivne korake. Međutim, kršenje uslovne kazne je svakako korak unazad za mene, ali namjeravam preuzeti odgovornost za svoje postupke i suočiti se s posljedicama", poručila je Lohan putem "Twittera".

Lindsay je uhapšena dva puta u 2007. godini zbog vožnje pod uticajem droga i posjedovanja kokaina.

Prvi put je uhapšena nakon što je izgubila kontrolu nad svojim automobilom i udarila u ivičnjak u Beverly Hillsu.

Samo dvije sedmice nakon što je izašla iz ustanove za rehabilitaciju ovisnika o drogama i alkoholu, Lohan je ponovo uhapšena pod optužbama da je namjeravala automobilom pregaziti ženu.