Članovi benda su šokirani
235

Lilo iz grupe Seven Up: Dadi je bio pozitivan do zadnjeg dana, jutros sam ga zvao...

D. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bosanskohercegovačku javnost šokirala je vijest da je u 46. godini života nakon kratke borbe s teškom bolešću preminuo Damir Dadi Pašić, nekadašnji član grupe Seven up.

Čuli smo se s Dadijevim kolegom iz benda i prijateljem iz djetinjstva Elvirom Hadžijamakovićem Lilom koji nije mogao suzdržati suze dok je govorio o Damiru.

Kako nam je kazao, iako grupa Seven Up ne postoji već godinama, oni kao ekipa se nikad nisu rastali.

"Ma mi se nikad nismo ni razdvojili, bili smo u odličnim odnosima. Odrasli smo zajedno, igrali se kao djeca tu na Trgu heroja. Naše mame su se družile, Sve nas je ovo strašno pogodilo", rekao nam je Lilo.

Članovi benda od prvog dana su znali za Dadijevu borbu s karcinomom pankreasa.

"Kad je otišao na pretrage niko nije ni pomislio da će rezultati biti takvi, da se radi o raku pankreasa s metastazama. Svi smo se šokirali i bojali smo se najgoreg, onoga što se danas i dogodilo", priča nam Lilo i dodaje kako je Dadi bio pozitivan do zadnjeg dana.

"Baš me je nazvao prije 15-tak dana i rekao mi da je doktor rekao da se metastaze ne šire. Stvarno je bio sretan i svi smo osjetili olakšanje. Sreo sam ga u nedjelju, malo smo popričali i onda je on otišao na Željinu utakmicu...", kaže Lilo.

"Jutros sam ga zvao da vidim kako je i javila se njegova sestra. Odmah sam znao da nešto nije u redu, a ispostavilo se da je ono najgore", ispričao je i dodao kako će se članovi benda okupiti i posjetiti Dadijevu porodicu kako bi pomogli koliko mogu u organizaciji sahrane.