I sam strahuje od bolesti
45

Liam Neeson priznao da zbog nove uloge stalno misli na Brucea Willisa

I. B.
Liam Neeson tvrdi da je srcem uz svog kolegu Brucea Willisa (Foto: Twitter)
Liam Neeson tvrdi da je srcem uz svog kolegu Brucea Willisa (Foto: Twitter)
Glumac Liam Neeson zbog uloge u svom novom filmu suočio se sa teškom stvarnošću koja pogađa ljude u njegovim godinama te priznao kako mu je njegov kolega Bruce Willis, zbog dijagnoze afazije, često u mislima.

Neeson u svom posljednjem filmu "Memory" gdje radi zajedno sa Guyom Pearceom i Monicom Belluci, utjelovljuje smrtonosnog ubicu koji ujedno boluje od Alchajmerove bolesti.

U trenucima dok glumi lika koji se nosi sa kognitivnim smetnjama, 69-godišnji glumac priznao je kako mu je često na umu Bruce Willis koji je nedavno objavio kako se povlači iz svijeta glume jer pati od afazije.

"Srcem sam uz njega. Mislim na njega svaki dan. Želim mu sve najbolje", rekao je glumac za svog kolegu s kojim je bio u opticaju za ulogu u filmu "Death Wish" i podsjetio kako afazija, koja udara na sposobnost govora i razumijevanja jezika, posebno utječe na nekoga kao Willis.

Glumac nije skrivao kako ga je nova uloga natjerala da se suoči sa teškom stvarnošću koja čeka svakoga ko stari, priznajući kako nekad i sam strahuje da pati od ovakvih bolesti.

"Nekoliko puta mi je palo na pamet, naročito kad se ne sjetim imena glumaca s kojim sam radio prije par godina. To me muči, ali možda se svi suočavamo s time", priznao je Liam.

Glumac je otkrio kako se sa Alchajmerom, ali i demencijom upoznao gledajući neke vrlo traumatične dokumentarce te čitajući i takve knjige.

"Imam prijatelja u Irskoj, starijeg od mene, koji ima ranu fazu demencije. To je strašno za vidjeti, grozna bolest. Poznajem i nekoliko glumaca koji su izgubili sposobnost da nauče tekst. Jednostavno to više nisu u stanju, a nekada su imali izvanredne nastupe u filmovima i na televiziji", otkrio je on.

Unatoč strahovima, ali i tome što se bliži njegov 70-ti rođendan, Neeson je priznao kako ne planira stati sa glumom, a film "Memory" predstavit će krajem ovoga mjeseca.