Bivši frontmen Oasisa
2

Liam Gallagher otkrio da mu je potrebna operacija kukova, ali će radije živjeti u bolovima

N. O.
Liam Gallagher (Foto: EPA-EFE)
Liam Gallagher (Foto: EPA-EFE)
Liam Gallagher u razgovoru za magazin Mojo otkrio je da mu je potrebna zamjena kukova zbog artritisa - ali bi radije "bio u bolovima" nego se podvrgnuo operaciji.

Bivši frontmen grupe Oasis (49) rekao je da je u agoniji svaki dan i da je primoran da odustane od trčanja i koristi biljne tablete za spavanje kako bi se odmorio.

Roker kojem je prije tri godine dijagnosticiran artritis rekao je da bi radije koristio invalidska kolica i živio s bolom nego se operisao.

"Moje kosti su zgnječene", rekao je za magazin MoJo.

"Otišao sam na pregled i moje kosti su zgnječene. Gospođa je govorila: 'Oh, možda će ti trebati operacija kuka, zamjena'", pojasnio je.

Rekao je da ne želi operaciju zbog "stigme".

"Mislim da bih radije samo bio u bolovima. Što je, očigledno, smiješno. Znam to. Ali to je stigma, govoreći da ste zamijenili kukove. Šta je sljedeće?", pojasnio je.

U šali na račun njegovog stanja, Gallagher, koji ima četvero djece iz prethodnih veza, našalio se da bi njegova vjerenica Debbie Gwyther mogla brinuti o njemu.

"Radije bih bio u invalidskim kolicima, s Debbie koja me gura okolo", kazao je.

Rokeru je prvi put dijagnosticiran artritis u kukovima 2019. godine, dvije godine nakon što mu je dijagnosticirana Hašimotova bolest, problem sa štitnom žlijezdom koji je utjecao na njegov glas.