Birkin 25 model
400

Leyla Hajrović se pohvalila poklonom od Izeta: Primjerak torbe čija cijena ide i do 100.000 dolara

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Influenserica Leyla Hajrović pohvalila se poklonom koji je dobila za godišnjicu braka od supruga, bh. nogometaša Izeta Hajrovića, a radi se o rijetkom primjerku Hermes torbe - model Birkin 25 Touch Lizard.

Objavivši video na TikToku Leyla je podijelila da je poklon dobila za godišnjicu braka koji je par proslavio 12. maja, a Izet joj je darovao rijedak primjerak torbe čija cijena na internetu seže i do 100.000 dolara.

"Danas je moja godišnjica braka i moj suprug iznenadio me s najrjeđim primjerkom Birkin torbe", navela je na snimku.

Leyla je podijelila kako je izgledao proces kupovine te posjeta butiku, a na kraju i kako je izgledalo predstavljanje samog modela torbe.

@leylahajrovic When your husband and SA surprise you with one of the rarest Birkin Bags 🖤#hermes #hermesbirkin25 #birkinbag #hermesbag #hermesunboxing #fashiontiktok #birkinlizard #zürich #hermesaddict #birkintouch #fürdichseiteviral #fypage #unboxing #shoppingvlog ♬ Originalton - Leyla Hajrovic

"Evo je, moja Birkin 25 Touch Lizard torba sa zlatnim kopčama", navela je u videu.

Pokazivajući kako izgleda ovaj primjerak modnog dodatka kazala je: "Toliko rijetka i šik".

Cijene ovog modela na internetu se kreću od 30.000 pa do 100.000 dolara u zavisnosti od materijala od kojih je proizvedena.

Birkin torbe su zbog cijene postale statusni simbol, a određeni modeli su dosezali cijenu od više od 300.000 dolara. No, čak i oni koji je mogu kupiti, moraju se prijaviti na dugu listu čekanja, a od trenutka kada se prijave na red obično dođu za šest godina.