Promovirala svoje čarape
45

Lepa Brena o optužbama HRT-a da ih je iskoristila za reklamu: Mogli su me prekinuti

D. J.
Screenshot: HRT
Screenshot: HRT
Nakon što je HRT optužio Lepu Brenu da je iskoristila njihov poziv u emisiju "Kod nas doma" kako bi izreklamirala svoj najnoviji modni brend, čarape iz kolekcije Lady B, o svemu se oglasila i pjevačica.
"Bila sam potpuno euforično raspoložena zbog promocije projekta i Aleksandrinog koncerta da mi niko nije rekao da je zabranjeno govoriti o mojim proizvodima. Nisam imala namjeru namjerno kršiti prava na oglas. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvrijedila. Imali smo sto drugih tema za razgovor", rekla je Brena za Informer.

Podsjećamo, gledatelji su izrazili nezadovoljstvo nakon što je Lepa Brena u poslijepodnevnoj emisiji hvalila svoje čarape, a voditeljica Iva Šulentić nije ju prekinula dok je govorila o "čudotvornim čarapama".

"Je li bila gost ili je to bila plaćena reklama kao i sve reklame?", "Toleriram reklame. Muzičko smeće u gostima je dno televizijske civilizacije, EPP ni za što, Šulentićkino pitanje je o estradi, a ova je tri minute pričala o čudotvornim čarapama", samo su neke od reakcija.

Podsjećamo, Lepa Brena rasprodala je već dvije Arene Zagreb, koje su zakazane za decembar 2024., a najavila je i treći koncert zaredom.