Showbiz
11

Leonardo DiCaprio organizira večeru za Hillary Clinton

Klix.ba
Leonardo DiCaprio ugostit će kandidatkinju za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Hillary Clinton na večeri za prikupljanje sredstava za predsjedničku kampanju Demokratske partije 23. augusta.

Zvanična kandidatkinja Demokratske stranke za američke predsjedničke izbore Cinton posjetit će Los Angeles u drugoj polovini augusta i prisustvovati događaju pod nazivom "Razgovor s Hillary".

Ulaznice za ovaj događaj koštaju 33.400 dolara, od čega će 2.700 dolara ići direktno u kampanju Clinton, a ostatak Demokratskom nacionalnom vijeću i državnim i lokalnim strankama.

Noć ranije, mnošto holivudskih imena takoder organizira prijeme na kojima će skupljati novac za podršku Clinton, a gosti za ulaz na neku od večera izdvajaju od 2.700 dolara do čak 100.000, za što osim večere dobijaju i fotografiranje s Clinton.

DiCaprio nije prvo veliko holivudsko ime koje podržava potencijalnu prvu ženu na mjestu predsjednice SAD-a.

Američki producent Harvey Weinstein prikupljao je priloge za demokrate u junu, George Clooney i njegova supruga su organizirali donatorsko veče za demokrate u martu, a glumac Bradley Cooper prisustvovao je konvenciji demokrata na kojoj je Clinton zvanično nominirana za predsjedničku kandidatkinju ispred Demokratske stranke.