Showbiz
0

Leonardo DiCaprio donirao milion dolara za Haiti

FENA
Leonardo DiCaprio (Foto: AP)
Leonardo DiCaprio (Foto: AP)
Leonardo DiCaprio darovao je u četvrtak milion dolara za pomoć Haitiju, priključivši se tako i drugim holivudskim zvijezdama koje su pružile pomoć toj najsiromašnijoj karipskoj zemlji pogođenoj razornim zemljotresom.

DiCaprijeva donacija uplaćena je u Fondaciju Clinton-Bush za Haiti, javile su američke TV mreže. Američki predsjednik Barack Obama imenovao je bivše predsjednike Billa Clintona i Georgea W. Busha posebnim koordinatorima pružanja pomoći Haitiju.

"Zahvaljujem Leonardu DiCapriju za njegovu izvanrednu velikodušnost, rekao je predsjednik George W. Bush. "Zahvaljujem Leu za davanje prekrasnog primjera svim Amerikancima o pomoći bližnjemu u potrebi, dodao je on.

Nekoliko slavnih osoba dalo je velike donacije Haitiju nakon prošlosedmičnog potresa magnitude 7 stepeni Richtera, u kojem je poginulo od 75.000 do 200.000 ljudi, prema navodima haićanskih dužnosnika.

DiCaprijeva bivša djevojka, supermodel Gisele Bundchen, donirala je 1,5 miliona dolara za humanitarnu pomoć Haitiju, dok je par Brad Pitt i Angelina Jolie, donirao milion dolara organizaciji Liječnici bez granica (MSF) za djelovanje u Haitiju.

Glumica Sandra Bullock također je donirala milion dolara, prema podacima UN-ova Ureda za koordinaciju humanitarnih poslova.