Porodična drama
22

Legendarni francuski glumac koji želi biti eutaniziran podnosi tužbu protiv svog sina jer je pričao o njemu

I. S.
Foto: EPA - EFE
Foto: EPA - EFE
Legendarni francuski glumac Alain Delon (88), koji je ranije naveo da želi biti eutaniziran, je tužio svog sina Anthonyja zato što je u intervjuu pričao o njemu.
Naime, Anthony je za Paris Match rekao kako se njegov otac teško miri s činjenicom da je njegovo zdravlje narušeno i da postoji velika mogućnost da je ovo bio njegov posljednji Božić.

"Ne govori mnogo. Zamara ga ili nervira kada ga zamolimo da ponavlja zato što više ne može govoriti razgovjetno", kazao je i dodao da Alain više ne može podnijeti gledati samog sebe u takvom stanju.

Samo nekoliko sati nakon što je objavljen intervju, Alain je preko advokata poručio kako je šokiran "medijskim ispadom koji je orkestrirao njegov sin Anthony" i najavio tužbu. Tvrdi da ne može trpjeti agresivnost Anthonyja koji mu stalno govori da je senilan.

"Koji otac bi to mogao podnijeti?", upitao je Alain svog advokata.

Podsjećamo, Alain ranije izjavio da želi biti eutaniziran.

"Naravno da podržavam eutanaziju. Živim u Švicarskoj, gdje je ona legalna. Smatram da je to najlogičnija i najprirodnija stvar. Svako ima pravo umrijeti bez boravka u bolnicama i primanja injekcija", izjavio je. Dvostruki moždani udar doživio je 2019. godine.