Ekskluzivno
757

Legendarni Bono na privatnoj večeri s filmašima u Sarajevu, donosimo detalje

I. S.
Druženje s prijateljima u Sarajevu
Druženje s prijateljima u Sarajevu
Frontmen grupe U2 Bono je nakon projekcije filma "Hotel od milion dolara" reditelja Wima Wendersa u Narodnom pozorištu Sarajevo uživao u druženju sa prijateljima u domu bh. reditelja Danisa Tanovića, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

"Ovo je bio divan dan i uskoro se vraćamo u Sarajevo", poručio je Bono, počasni gost Sarajevo Film Festivala.

Veliki prijatelj Sarajeva je nakon večere, čiji je domaćin bio oskarovac Danis Tanović, napustio grad, a ovo je bila njegova treća posjeta festivalu. Tanović, Bono i Wenders su se sjajno zabavili i na motociklu, što je ovjekovječeno fotografijom.

Wenders, Bono i Tanović na motociklu
Wenders, Bono i Tanović na motociklu

Privatnom druženju je, između ostalih, prisustvovao i Michel Franco, reditelj i producent, koji je bio predsjednik žirija Takmičarskog programa - igrani film na 23. SFF-u. Franco je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, kao i reditelj Wim Wenders. Na zabavi je bio i prvi čovjek SFF-a Miro Purivatra.

Gosti su uživali u delicijama koje je pripremio kuhar Željko Ljubas, inače vlasnik poznatog sarajevskog restorana Luka.

Wenders, Bono, Ljubas i Tanović
Wenders, Bono, Ljubas i Tanović

Podsjećamo, Bono i njegova grupa U2 su osvojili srce Sarajlija koncertom koji je održan 1997. godine na stadionu Koševo, a prisustvovalo je čak 45.000 ljudi. Prenosile su ga sve lokalne televizije, a emitovao ga je i BBC.

Na početku koncerta donesena je odluka da se dopusti ulazak za još otprilike 10.000 ljudi koji nisu mogli priuštiti karte ili ih nisu kupili na vrijeme.

Bono je potpisao plakat s legendarnog koncerta u Sarajevu
Bono je potpisao plakat s legendarnog koncerta u Sarajevu

Večeras je Bono fotografisan i kako potpisuje plakat pomenutog legendarnog koncerta. Za njegovu organizaciju bio je zadužen kolektiv Obala Art Centra.

Bono je bio raspoložen i na aerodromu
Bono je bio raspoložen i na aerodromu

Uposlenice Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, koji danas obilježava 25. godišnjicu otvorenja nakon rata, iskoristile su priliku za fotografisanje sa svjetski poznatim muzičarem i humanitarcem na njegovom odlasku.