Mnogi je kritikovali
13

Lawrence uvrijeđena: Stajala bih i u snijegu za ovu haljinu, dođite sebi ljudi

Klix.ba
Lawrence s kolegama (Foto: AFP)
Lawrence s kolegama (Foto: AFP)
Jedna od najplaćenijih glumica na svijetu Jennifer Lawrence proteklih dana našla se na meti kritika zbog izazovne i otvorene haljine koju je nosila prilikom fotografisanja na otvorenom s njenim muškim kolegama u Londonu. Ogorčena glumica poručila je kritičarima kako je njen izbor šta će nositi te da li će joj biti hladno.

Naime, brojni kritičari pitali su se na društvenim mrežama zašto Lawrence nije pregrnula nešto preko sebe kada se fotografisala s kolegama na promociji nadolazećeg filma "Red Sparrow" u Londonu, s obzirom da je dan bio jako hladan. Na fotografijama koje su objavljene Lawrence između kolega glumaca stoji u crnoj Versace haljini s dubokim dekolteom, dok su njih četvorica u kaputima.

Wow. I don't really know where to get started on this "Jennifer Lawrence wearing a revealing dress in the cold" controversy. This is not only utterly ridiculous, I am extremely offended. That Versace dress was fabulous, you think I'm going to cover that gorgeous dress up with a coat and a scarf? I was outside for 5 minutes. I would have stood in the snow for that dress because I love fashion and that was my choice. This is sexist, this is ridiculous, this is not feminism. Over- reacting about everything someone says or does, creating controversy over silly innocuous things such as what I choose to wear or not wear, is not moving us forward. It's creating silly distractions from real issues. Get a grip people. Everything you see me wear is my choice. And if I want to be cold THATS MY CHOICE TOO!

A post shared by Jennifer Lawrence Official🔹️ (@jennifer_lawrence_jlaw) on

"Zaista ne znam odakle da krenem. Ovo nije krajnje smiješno, već sam duboko uvrijeđena. Ta Versace haljina je izvanredna i mislite da bih je pokrila nekim šalom ili kaputom? Bila sam vani na pet minuta. Stajala bih i u snijegu za tu haljinu jer volim modu i jer je to moj izbor", napisala je Lawrence na Facebooku.

#versaceprefall18 at the 'Red Sparrow' photocall in London

A post shared by Jennifer Lawrence Official🔹️ (@jennifer_lawrence_jlaw) on

Glumica je dodala kako komentari u vezi s njom nisu smiješni ni feministički, već seksistički. Komentarisanje svega što neko drugi kaže ili uradi, poručuje glumica, neće odvesti ljude nigdje.

"Ovo stvara blesave zablude od stvarnih problema. Dođite sebi ljudi. Sve što vidite da nosim na sebi je moj izbor. Pa ako želim da mi bude hladno, i to je moj izbor", naglasila je Jennifer.

Brojni fanovi popularne glumica podržali su njene riječi te prokomentarisali kako kritičari idu predaleko s osuđivanjem i komentarisanjem drugih ljudi.