Diže prašinu u javnosti
186

Lateks, potpetice, fetiši: Kontroverzni Sam Brinton novi je Bidenov savjetnik za energetiku

I. B.
Sam Brinton meta je brojnih kontroverzi na internetu
Sam Brinton meta je brojnih kontroverzi na internetu
Kontroverzni Sam Brinton, nebinarni pripadnik LGBT populacije, navodno je novi službenik u administraciji američkog predsjednika Joe Bidena, a ta vijest, zajedno uz njegove fotografije u lateksu i štiklama obilazi svijet ne prestajući izazivati burne reakcije javnosti.

Bivša "drag kraljica" koja se smatra nebinarnom osobom i želi da ga oslovljavaju sa "oni" (they), saopštio je na svojim društvenim mrežama Linkedinu i Twitteru kako je prihvatio posao u odjeljenju za energetiku i odlaganje goriva i otpada predsjednika Amerike Joea Bidena.

"Imam s vama da podijelim velike vijesti. Prihvatio sam da budem zamjenik pomoćnika sekretara za odlaganje nuklearnog goriva i otpada", napisao je Sam i dodao kako je on prva transrodna osoba u rukovodstvu vlade.

[TWITTER]1480600201782083592[/TWITTER]

Brinton koji ima dvije diplome sa MIT-a ističe kako je od svega najvažnije što je zadužen da traži solucije za probleme čijem je izučavanju posvetio život.

"Svjestan sam da neće biti lako i da je ovo veliki izazov, ali spreman sam da ga prihvatim. Nervozan sam, ali veoma uzbuđen. O ovom danu sanjam godinama", zaključio je.

Strani mediji navode kako Brintonovo saopštenje još uvijek nije potvrđeno iz Bijele kuće, ali dodaju i kako za njegovo imenovanje nije potrebna potvrda Senata. Ipak, transparentnost njegovog identiteta i seksualnosti meta je brojnih kontroverzi.

Sam je i ranije je radio za organizacije protiv nuklearnog otpada te LGBTK+ organizacije čiji je strastveni zagovarač. Između ostalog, radio je za Trevor Project koji se zalaže za sprečavanje gay i transrodnih samoubistava.

Na svojim društvenim mrežama prilično je aktivan, a u opisu istih sebe naziva ljevičarskim aktivistom i zagovornikom seksualnih fetiša, što dokazuju i njegove fotografije.

Na nekima od njih, Sam pozira u lateksu, štiklama, haljinama i našminkan, a nisu rijetki ni prizori na kojima pozira sa ljudima maskiranim tako da izigravaju njegove podanike.

"On je nevjerovatno obrazovan i posvećen lider. Bez sumnje je najbolja osoba za ovaj posao. Sramni napadi u vezi njegovog karaktera trebali bi prestati", napisao je neko ispod Samovog saopštenja o novom radnom mjestu.

Oduvijek je bio transparentan u vezi sa svojim identitetom
Oduvijek je bio transparentan u vezi sa svojim identitetom

Ipak, to što se osoba koja nikada nije pokušavala sakriti svoj identitet, kako od svojih bližnjih, tako ni od javnosti, našla u kabinetu predsjednika još dodatno je potakla kontroverze u javnosti, a na društvenim mrežama ne prestaju se nizati reakcije ljudi širom svijeta.

Dok neki ironično komentarišu kako su njegovi modni izbori odlični te da ima potpetice na kojim bi mu pozavidjele mnoge žene, drugi su zgroženi prizorima koje vide te zaključuju kako "osoba zadužena za nukelarni otpad, treba prvo krenuti od sebe".