Uz emotivan video
49

Lana Jurčević otkrila spol djeteta te poteškoće koje je preživjela: Najbolnije i najljepše iskustvo

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Lana Jurčević na Instagramu je podijelila detalje svog poroda te konačno otkrila spol bebe - napisavši da je to bilo najbolnije i najljepše iskustvo njenog života.

Hrvatska pjevačica na društvenim mrežama i svom blogu dijelila je svoje zdravstvene poteškoće tokom trudnoće, a porodila se krajem novembra. Jurčević je nakon vijesti o porođaju dijelila fotografije, a tek je sad objavila i spol djeteta te otkrila da je rodila djevojčicu.

"Iako je ovo malo biće koje sam nosila 36 sedmica ispod svog srca, trebalo stići kao najslađi poklon oko Božića, stiglo nam je čak cijeli mjesec ranije. I kao što nam je bilo iznenađenje da smo stvorili jedan novi život, tako je Bog odlučio da i dolazak na ovaj svijet bude jednako takvo iznenađenje", napisala je Lana na svom blogu.

Navela je da je 24.11. bila na pregledu, a da su navečer stvari krenule nizbrdo te da je morala na hitan carski rez jer je izgledalo kao početak abrupcije posteljice (kad se posteljica počne odvajati od maternice) što je životno opasna situacija i za mamu i bebu.

"Tako nam je već nakon dva sata od mog dolaska u bolnicu, stigla ONA: naš mali borac i žilavica koja nije dala nikome i ničemu da joj stane na put. Nisam se ni snašla, nisam se stigla ni pripremiti, ni fizički ni psihički, da ću tu večer, samo nekoliko minuta prije ponoći, 24.11. upoznati to malo klupko ljubavi teško 2700 grama", napisala je Lana u svojoj ispovijesti na blogu.

Ističući da ne zna je li to bio njen odbrambeni mehanizam ili adrenalin ili nešto treće, navela je kako je imala osmijeh na licu cijelo vrijeme iako je znala da ponovno stvari nisu kako treba i pokušavala tu silnu brigu pretvoriti u neko veselje i uzbuđenje.

Navela je kako su joj dani u bolnici bili najbolnije i najljepše iskustvo u životu.

"Mogla bih napisati još sto blogova o svemu što se izdogađalo ove godine i kroz ovo moje 'putovanje', ali sad smo doma napokon, kitimo bor s kilometarskim podočnjacima, učimo se nekom novom životu, nekom ludom i nenormalnom tempu, ali vrijedi svega! Mame, tate, držite se, nije lako, ali nema ljepše i veće nagrade kad tu malu štrucu primiš u ruke i pomirišiš najljepši miris na svijetu", dodala je u nastavku.