Pjevačica progovorila
12

Lady Gaga traži brisanje dueta s R. Kellyjem nakon što je optužen za seksualno nasilje

Klix.ba
Lady Gaga izvinila se javnosti zbog saradnje s R&B zvijezdom R Kellyjem te zatražila da se njihov duet "Do What You Want" izbriše sa svih muzičkih servisa nakon što je on optužen za seksualna zlostavljanja.

Naime, u nedavnom dokumentarcu o seksualnom uznemiravanju žena i djevojčica u protekloj deceniji na meti kritika našao se i R Kelly kojeg je nekoliko žena optužilo za zlostavljanja.

Gaga je ove priče opisala kao užasavajuće dodajući kako hiljadu posto stoji uz sve žene koje su bile žrtve seksualnih prijestupa.

Ipak, Kelly je negodovao sve optužbe, a njegov advokat kazao je kako su u prikazanom dokumentarcu iznesene neistine.

Popularna pjevačica i glumica bila je pod pritiskom javnosti u proteklom periodu jer nije željela komentarisati priče o Kellyju.

"Vjerujem tim ženama za koje znam da su patile, ali i pronašle snagu da puste svoje glasove koji se moraju čuti i uzeti za ozbiljno. Kao žrtva seksualnog napada, napravila sam pjesmu i video u najtamnijem periodu svog života. Moja namjera je bila da kreiram nešto potpuno drugačije i provokativno je sam bila ljuta i tada još nisam shvatala traumu koju sam proživljavala. Ta pjesma se zove 'Do What You Want' i mislim da je i više nego jasno kako je moje razmišljanje bilo eksplicitno uvrnuto u tom periodu. Kada bih mogla vratiti vrijeme, mlađoj sebi bih rekla da uzme terapiju kako bi shvatila u kakvom posttraumatskom stanju se nalazila te da potraži pomoć i otvoreno govori o tome kroz šta je prolazila. Žao mi je zbog mog jeftinog osuđivanja u mladosti, kao i zbog toga što nisam ranije progovorila", kazala je Gaga.

Podsjećamo, pjesma "Do What You Want" objavljena je 2013. godine, a tekst pjesme govori o iskorištavanju ženskog tijela.

Lady Gaga i R Kelly u ovu pjesmu zajedno izveli na dodjeli muzičkih nagrada American Music Awards uz provokativan scenski nastup.