Sprečavanje maltretiranja djece
0

Lady Gaga otvorila fondaciju "Born this way"

Sarajevo-x.com
Lady Gaga (Foto: AFP)
Lady Gaga (Foto: AFP)
Pjevačica Lady Gaga je pokrenula fondaciju "Born this way" zajedno sa Oprah Winfrey, guruom Deepakom Choprom i Kathleen Sebelius, kako bi spriječila maltretiranja među tinejdžerima i osnažila samopouzdanje mladih ljudi.

Pjevačica Gaga se jučer obratila auditoriju na Univerzitetu Harvard i 1100 studenata je slušalo njen govor o tome kako ona vjeruje da svi zajedno mogu pobijediti pakost i zlostavljanja. Također je potvrdila da ju je njena majka Cynthia Germanotta inspirisala da pokrene fondaciju.

Gagin glasnogovornik je rekao da je pjevačica dala oko jedan i po milion dolara fondaciji koju je nazvala po albumu koji je izdala 2011. i koji je postao zaštitni znak homoseksualaca i ostalih seksualnih manjina.

Slavna voditeljica Oprah Winfrey je rekla da podržava rad fondacije, jer se glavna poruka slaže sa njenim uvjerenjima, ojačavanja, tolerancije i prihvatljivosti.

Slavna pop pjevačica je priznala da je i sama bila žrtva maltretiranja i da su joj samo pomoć porodice, njen talent i vjerovanje u sopstvene sposobnosti pomogle da prevaziđe traume. Njena majka Cynthia Germanotta će biti predsjednica fondacije "Born this way".

"Moja majka je razlog zašto sam ja ovdje, ona je uvijek vjerovala u mene. Ona je bila moja podrška i uvijek je bila uz mene", rekla je slavna pjevačica.