Sumnja u saučesništvo
32

Lady Gaga ne želi isplatiti nagradu od 500.000 dolara za pronalaženje njenih pasa

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Slavna pjevačica Lady Gaga ostala je bez svojih pasa 2021. godine, no kada su joj vraćeni, odbila je isplatiti obećanu nagradu.

Psi su uz prijetnju oružjem ukradeni od osobe koja ih je vodila u šetnju. Riječ je o dva od ukupno tri francuska buldoga koji su ukradeni nakon što su lopovi pucali na šetača pasa, dok je treći pas pobjegao.

Bio je to traumatičan događaj, a Lady Gaga je ponudila nagradu od 500.000 dolara osobi koja joj vrati pse. Jennifer McBride je vratila pse žive i zdrave, no pjevačica se predomislila dva mjeseca kasnije kada su uhapšena tri kradljivca zbog pljačke i pokušaja ubistva. Osim toga, postojala je i sumnjiva žena koja im je navodno pomogla, a to je upravo osoba koja je vratila pse. Ta žena je optužena za saučesništvo, dok je njen advokat tvrdio da nije umješana, nego da je samo "osoba koja voli pse".

Nakon što je čula za optužbe, Lady Gaga je odbila isplatiti obećanu nagradu pa se Jennifer McBride odlučila na tužbu. S druge strane, pjevačica od suda u Los Angelesu traži odbacivalje optužbe.

"Jennifer McBride želi profitirati od umješanosti u zločin. Zakon ne dozvoljava osobi da počini zločin i potom profitira od toga", rekao je sudija.

Osumnjičena je potom osuđena na dvije godine uslovno jer nije svjesno odbila primiti ukradenu imovinu.

Ipak, McBride odbija sve optužbe i od Lady Gage traži kompenzaciju za "duševnu bol i gubitak životnog užitka", a ročište će biti održano 10. jula.