Velika obožavateljica Jacksona
0

Lady Gaga kupuje ranč Neverland i vraća mu staru slavu

Klix.ba
Lady Gaga (Foto: AFP)
Lady Gaga (Foto: AFP)
Kako piše The Sun, Gaga je kolekcionar stvari koje su pripadale Jacksonu, a nada se da će njegovom posjedu u Californiji vratiti staru slavu.

"Lady Gaga je opsjednuta Michaelom Jacksonom. Postala je dobra prijateljica sa njegovom sestrom La Toyom i više nego išta na ovom svijetu bi voljela njegovom posjedu vratiti staru slavu. Njegova djeca pod svaku cijenu žele zadržati svoj dom iz djetinjstva kako bi kasnije, kada odrastu, mogli odlučiti šta će tačno s njim uraditi. Gaga bi voljela da im pomogne finansijski tako što će otkupiti bar dio posjeda", rekao je neimenovani izvor blizak pjevačici.

Već od ranije je poznato da je Gaga velika obožavateljica preminulog pjevača. Na jednoj aukciji, koja je održana prošle godine, Gaga je kupila 55 predmeta koji su ranije pripadali Jacksonu.

Jackson je Neverland kupio 1988. godine, a onda je na njemu izgradio zoološki vrt i minijaturnu željeznicu. Cijeli ranč je dizajniran u čast ostrva na kojem je živio Petar Pan.

Posjed je trenutno u vlasništvu djece Michaela Jacksona, njegove majke i investicione grupe Sycamore Valley Ranch Company.