Ruska imigrantica optužuje
0

"Lady Gaga glumi moju mrtvu kćerku"

Sarajevo-x.com
Lady Gaga
Lady Gaga
Ruska imigrantica Yana Morgana traži od američke pjevačice Lady Gage da objavi desetak pjesama koje je navodno snimila sa njenom kćerkom, a koja je izvršila samoubistvo sa 19 godina.

Morgana želi od Gage, koja se tada odazivala na svoje pravo ime Stefani Germanotta, da oda priznanje njenoj kćeri Lini, koja je navodno pomogla Stefani da postane Lady Gaga.

"Radim ovo jer želim da moja kćerka ne bude zaboravljena. Lady Gaga drži Lininu dušu, a ja želim da duša moje kćerke bude slobodna", izjavila je Yana (41) za "The Post".

Muzički producent Rob Fusari upoznao je djevojke u studiju u New Jerseyu na početku 2007. godine u nadi da će Germanottina sklonost ka pisanju dobrih tekstova i Morganino pjevanje stvoriti hitove.

U to vrijeme Lina je bila pjevačica sa Staten Islanda u SAD-u, čiji su se roditelji, ruski emigranti, kasnije razveli. Stefani je bila privilegovana djevojka sa Manhattana koja se željela probiti u svijet muzike

"Lina je imala težak život jer smo došli iz Rusije. Ljudi su joj se rugali jer je drugačija, jer živi samo s mamom", rekla je Yana, koja tvrdi da je Gaga poprimila i Lininu ekscentričnost.

"Svaku drugu riječ koju izgovori čula je od Line. Ona priča da je imala tragičan život, ali ona je imala sve što je poželjela na svijetu. Išla je u istu školu sa sestrama Hilton, njeni roditelji su bogati, ali Lina je zaista imala težak život i često je o tome govorila", rekla je Yana.