Mislio da će dobiti srčani udar
0

FOTO+VIDEO / Lady Gaga Billu Clintonu čestitala rođendan u stilu Marylin Monroe

Sarajevo-x.com
Hillary Clinton možda jeste najmoćnija žena u Sjedinjenim Američkim Državama, ali to ne znači da se ne zna dobro zabavljati.

Američka državna sekretarka je to i pokazala na proslavi 65. rođendana svog muža, bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona. Rođendanska zabava upriličena je u sklopu dvodnevne proslave 10. godišnjice Fondacije Clinton, koja ima za cilj poboljšati globalno zdravlje, jačati ekonomiju, promovirati zdravo djetinjstvo i štititi okoliš.

U čast Billa Clintona u Hollywood Bowlu je održan humanitarni koncert na kojem su učestvovale brojne muzičke zvijezde, a Lady Gaga je imala svoj prvi, kako ga je nazvala, Marilyn trenutak.

Na sceni se pojavila u stilu legendarne glumice koja je 1962. godine tadašnjem predsjedniku SAD-a Johnu F. Kennedyju otpjevala "Sretan rođendan, gospodine predsjedniče". Lady Gaga je na sličan način čestitala Clintonu njegov 65. rođendan.

"Moj Bože, pomislio sam, Lady Gaga će mi pjevati na proslavi rođendana. Dobit ću srčani udar", kazao je kasnije Clinton.

Inače, Clinton je rođen 19. augusta, ali je rođendansku zabavu odlučio upriličiti kasnije kako bi se podudarala sa 10. godišnjicom njegove fondacije.

"Ja sam jedina osoba u historiji kojoj su na rođendanskoj zabavi prisustvovale Lady Gaga i državna sekretarka SAD-a", našalio se bivši američki perdsjednik.

Svečanosti u Hollywood Bowlu prisustvovali su Maria Bello, Ashton Kutcher, Jason Segel, Ellen DeGeneres, Colin Farrell, Chevy Chase, Stevie Wonder, Bono i The Edge, Usher i brojne druge poznate ličnosti.