Uputila izvinjenje
69

L'Orealov model s hidžabom Amena Khan se povukla iz kampanje zbog tvitova protiv Izraela

Klix.ba
Britanska blogerka Amena Khan se povukla iz kampanje L'Oreal, što je potvrdila putem Instagrama, a kao razlog je navela kontroverze koje je okružuju.

Amena je odluku odnijela nakon što su otkriveni njeni tvitovi iz 2014. godine od kojih su neki okarakterisani kao "antiizraelski". To je učinila samo nekoliko dana nakon što je u intervjuu za Newsbeat izjavila da je oduševljena što je postala prva žena s hidžabom koja je dio reklame za njegu kose.

Khan je svoju odluku objavila na Instagramu.

"Duboko žalim zbog sadržaja tvitova koje sam objavila 2014. godine te se iskreno izvinjavam što su oni uznemirili i povrijedili ljude. Promocija različitosti je jedna od mojih strasti, ne diskrimiram nikoga. Tvitove sam uklonila jer oni ne predstavljaju harmoniju za koju se zalažem. Nedavno sam učestvovala u kampanji zbog koje sam bila uzbuđena, a koja je slavila inkluzivnost. S dubokim žaljenjem se povlačim iz kampanje zbog trenutnih kontroverzi koje je okružuju", napisala je Khan.

Glasnogovornik L'Oreala se također oglasio.

"Saznali smo za tvitove koje je Amena Khan objavila 2014. godine. Poštujemo je , posebno nakon što se izvinila zbog sadržaja tvitova. Slažemo se s njenom odlukom da se povuče iz kampanje", rekao je glasnogovornik.