Razljutila fanove
5

Kylie Jenner podijelila fotografiju zastave Izraela pa je obrisala nakon brojnih negativnih reakcija

I. S.
Foto: EPA - EFE
Foto: EPA - EFE
Kylie Jenner je na društvenim mrežama podijelila fotografiju zastave Izraela pa je obrisala nakon što je dobila brojne negativne reakcije.

"Sada i uvijek stojimo uz narod Izraela. Podijelite ako podržavate izraelski narod koji se suočava s jednom od najstrašnijih situacija", napisano je na fotografiji i u njenom opisu.

Screenshot: Instagram/kyliejenner
Screenshot: Instagram/kyliejenner

Ovaj Instagram story je obrisala nakon sat vremena, a reakcije su se, naravno, nastavile širiti Twitterom i ostalim društvenim mrežama.

"Molim vas da svi otpratite Kyle", "Ona nema pojma o tome šta se događa između Izraela i Palestine", "Zapravo je učinila goru stvar što je obrisala fotografiju. Vidi se da ona zapravo ne brine ni o kome i da je to uradila samo da izazove reakcije", neki su od komentara.

Također su joj zamjerili to što je pružanjem podrške Izraelu povrijedila svoju dugogodišnju prijateljicu, manekenku Bellu Hadid, koja je porijeklom iz Palestine.

"Nevjerovatno mi je to da ona podržava Izrael uprkos činjenici da je njena najbolja prijateljica Palestinka", "Da li slavne osobe slušaju jedna drugu? Naprimjer, kada Bella govori o Palestini, da li Kylie razumije to što ona govori?", neke su od reakcija.