Showbiz
4

Kurt Cobain je na posljednjem snimanju kraj sebe držao kantu za povraćanje

Klix.ba
(Foto: Jesse Frohman)
Neke od fotografija Kurta Cobaina koje možete pogledati u fotogaleriji nastale su na posljednjem snimanju koje je frontmen legendarnog grunge benda Nirvana napravio za vrijeme svog života, samo nekoliko mjeseci prije tragične smrti 1994. godine.

Kada se na snimanju pojavio sa tri sata zakašnjenja, američki fotograf Jesse Frohman koji ga slikao za magazin "Sunday Observer" se prisjeća kako ga je Cobain odmah po zamolio za kantu budući da "misli da će povraćati", koju je stavio pored sebe i koja je stajala tu za vrijeme shootinga. Pjevač se godinama borio sa ovisnošću o herionu i drugim opijatima.

Ostali članovi benda Nirvana, Dave Grohl i Krist Novocelic su stigli na vrijeme, no Cobaina nisu mogli naći nigdje.

Frohman, koji danas ima 51 godinu, prisjeća se ovog događaja od prije 20 godina, te je u čast slavnog muzičara odlučio objaviti fotografije koje javnost dosad nije bila u prilici da vidi.

"Ipak, bez obzira na sve, bilo je to odlično iskustvo jer je s njim bilo izuzetno lako raditi, bio je jako fin, strpljiv i nimalo bahat tokom snimanja, nije nastojao da ima kontrolu i radio je sve što mu kažem", priča ovaj fotograf.

Dodaje kako ga je šokirala vijest o Cobainovoj smrti, samo nekoliko mjeseci nakon snimanja, kada je pjevač izvršio samoubistvo. Imao je samo 27 godina.

"Bio je jedan od najpoznatijih muzičara i rock zvijezda i ko bi to pretpostavio? Jako je tužno vidjeti nekoga ko nema nikakve nade i radosti u životu, no ipak, bio je to njegov život i on je tako odlučio - želio je napustiti ovaj svijet", ispričao je Frohman.