Nakon tragičnog ubistva
0

Kseniji Pajčin biće posvećen poseban muzej

Sarajevo-x.com
Roditelji Ksenije Pajčin odlučili su da, nakon što kćerki daju četrdesetodnevni pomen, vikendicu u Lisovićima blizu Beograda preurede u muzej i u njemu izlože njene najdraže lične stvari. Kućicu joj je poklonio otac i često je umjela da kaže će jednog dana tamo pobjeći od gradske vreve, piše danas srbijanski Kurir

"Sve više vremena provodila je u Lisovićima, a voljela je i da se našali kako ne želi u reality show 'Farma' jer i sama poseduje jednu, s obzirom na to da njeno imanje od Pinkovog dijeli samo ograda. Počela je s preuređenjem nekoliko mjeseci prije tragedije, a trebalo je da radovi budu gotovi sredinom proljeća. Porodica će nakon četrdesetodnevnog pomena dovršiti posao koji je Ksenija započela i od kućice napraviti muzej. Sve njene lične stvari će biti tamo, i to će za njenu porodicu biti zaista sveto mjesto", izjavio je neimenovani sagovornik za Kurir.

Roditelji Ksenije Pajčin nisu željeli da govore o svojim planovima.

"Još uvijek je rano da se priča o tome", izjavio je Miloš, otac pokojne pjevačice.

Kurir podsjeća da je i porodica Tošeta Proeskog nakon njegove smrti prostorije u kojima je najčešće boravio preuredila u muzej, kojeg i danas svakodnevno obilaze.