Skandalozni stavovi
298

Kritike na račun antivaksera Vlade Georgieva: Neki od nas su izgubili svoje najbliže od ovog virusa

I. S.
Foto: Twitter/VladoGeorgiev
Foto: Twitter/VladoGeorgiev
Pjevač Vlado Georgiev već duže vrijeme na Twitteru ističe svoje antivakserske stavove, a danas je kritikovao epidemiološke mjere koje su na snazi u Njemačkoj. Na tweetove su mu odgovorili mnogi ljudi koji su na strani nauke.

Prvo je objavio video koji je snimio na benzinskoj pumpi, gdje mu je zaposlenica tražila covid potvrdu.

"Ulazak u logor part 1 - gas station in Germany. Retardi retardirani, ćutao sam da vidim šta će ta vaša smeća od vakcina da urade. Ništa, zapravo je jasno šta je cilj. Brutalna kontrola, zastrašivanje, tortura, trajno upisivanje i ukidanje slobode. Mrš, globalisti, mrš", napisao je.

"A kako misliš da se kontroliše i zaustavi pandemija? Ajmo, konkretni prijedlozi", upitala ga je jedna korisnica.

"Direktno ću, kao građanin Njemačke, proslijediti ovo vlastima u Njemačkoj i urgirati da ti stave zabranu ulaska u istu zbog vrijeđanja, upoređivanja sa logorom i klevetanja. Moja majka nosi masku 12 sati radeći dvanaestnosatne smjene u bolnici, a ti, gospodine, ne možeš s maskom ni do restoranskog stola da se prošetaš, a da ne klevećeš. Nevjerovatno kakvo si đubre", također je jedan od komentara.

Georgiev je zatim objavio drugi video u kojem je pitao ženu za koga radi. Ona mu je odgovorila da radi za Njemačku.

"Ako ti se ne sviđa Njemačka, nemoj da dolaziš, a boga mi ni pare da mlatiš od koncerata u istoj. Sram te bilo", poručio mu je korisnik Twittera.

"Jesi li znao za njihove mjere? Jesi. Zašto si išao ako ti ne paše Antiglobalisti i pacifisti, ravnozemljaši i anticovidaši - zajednički naziv kompleksaši. Dobro ti je rekla, you are in Germany now. Izvoli poštovati zakone druge zemlje ili nisi dobrodošao. Sa ženom se raspravljati", dodao je drugi korisnik.

Georgievu također nije jasno zašto samo sa FFP2 maskom možete boraviti u, kako on kaže, "logorima".

"Da imaš malo mozga pa da se informišeš skapirao bi zašto se forsira ova maska. Skloni ovo, druže, blamiraš se najstrašnije", savjetovala mu je jedna osoba.

Georgiev je ranije napisao i da "ova tortura od vakseraja i histerije traje dok ne kupite baš ovu masku (slika 1)".

"Urlanje i maltertiranje. Zatim sjedate za sto, skidate masku (slika 2) i sve je uredu, više niste opasni. Jexem vam mater idiotsku, jexale vas masketine i sve ovo, goxna vakserska i sav ovaj vakseraj! Mrš", naveo je.

"Neki od nas su izgubili svoje najbliže od ovog virusa. Bezdušni ste i oholi s ovakvim izjavama", obratila mu se jedna žena.

"Pa dobro, ako je tako onda smo nepoželjni i kao publika, slušaoci, pratioci, tako da bye, bye ili što reče: mrš! Ovo je drugi otprat od jutros, a tek sam kafu popila i otvorila oči", dodala je druga korisnica.