Nije oduševljena izborima
22

Kristen Stewart smatra da je u karijeri snimila samo pet zaista dobrih filmova

N. O.
Kristen Stewart (Foto: Twitter)
Kristen Stewart (Foto: Twitter)
Kristen Stewart je u intervjuu za Sunday Times kazala kako zna da nije svaki film u kojem je igrala bio hit te da smatra da je u karijeri ukupno snimila pet dobrih filmova.

31-godišnja glumica, koja glumi princezu Dianu u predstojećem biografskom filmu "Spencer", priznala je da joj se sviđa samo šačica od desetina filmova na kojima je radila tokom svoje karijere.

"To je totalno s**nje," rekla je Stewart. "Vjerovatno sam snimila pet zaista dobrih filmova, od 45 ili 50 filmova? One za koje kažem, 'Vau, to je od početka do kraja prelijepo djelo'!"

Među njenim omiljenim filmovima su oni reditelja Oliviera Assayasa, kao što su "Clouds of Sils Maria" i "Personal Shopper".

"Morala bih pogledati cijelu listu filmova kako bih izabrala. Ali njih je malo", rekla je glumica, napomenuvši: "To ne znači da žalim zbog iskustva."

Stewart je rekla da je požalila zbog rada na samo nekoliko filmova, iako to nije vezano za rezultate već za činjenicu da "nije bilo zabavno raditi".

"Najgore je kada si usred nečega i znaš da ne samo da će to vjerovatno biti loš film, već se su svi vezani ostati do kraja“, objasnila je za Times.

Kada su je zamolili da otkrije koji su je filmovi natjerali da se tako osjeća, Stewart je odbila.

"Ne! Nisam zla osoba - neću prozivati ​​ljude u javnosti", rekla je.

Ranije ovog mjeseca, Stewart je za Daily Mail izjavila da je samo jednom požalila zbog prihvatanja uloge u filmu "Spencer" o princezi Diani koji stiže u kina 5. novembra.

"Još nisam mama", rekla je, "To je jedini dio tumačenja ove uloge s kojim se nisam mogla povezati"

U drugom nedavnom intervjuu za Entertainment Weekly, Stewart je rekla da je sada selektivnija oko filmova na kojima će raditi, a da je ranije prihvatala sve.