Na filmu "Spencer"
14

Kristen Stewart priznala da je bilo jezivo nositi repliku vjenčanice princeze Diane

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kristen Stewart prisustvovala je u utorak premijeri filma "Spencer" o princezi Diani u Los Angelesu te je za Entertainment Tonight otkrila kako je nošenje replike princezine vjenčanice bilo jezivo, a sam reditelj Pablo Larrain je rekao da je bila uplašena.

Radnja filma, koji je dobio petominutne ovacije na Venecijanskom filmskom festivalu, dešava se tokom božićnog odmora kraljevske porodice u kući Sandringham 1991. godine i prikazuje propast braka princa Charlesa i Diane.

Noseći Chanelov komplet iz dva dijela, Stewart je za Entertainment Tonight govorila o jednom od najintenzivnijih iskustava u procesu snimanja: prikazivanju dana vjenčanja.

"Iako se radnja filma odvija u periodu od tri dana i iako je prikazana kao 30-godišnja osoba, i dalje smo htjeli da damo ukus njenog života", rekla je glumica.

"A vjenčanica je ugrađena u tu montažu i dan kada sam je nosila je bio sablastan", kazala je.

Kako je Stewart otkrila, film zapravo ne sadrži scenu vjenčanja Diane i Charlesa, ali reditelj Larrain je snimio glumicu koja je nosila repliku poznate vjenčanice ispred dvorca.

"Pomislila sam, 'Čekaj, ali ovo je tako posebno'", rekla je, "Ovo zapravo pada vrlo precizno na jedan dan njenog života."

Stewart je dalje otkrila da je Larrain pitao: "Kakav je osjećaj vjerovati u ideal koji tada naizgled postaje farsa? To je kao da ti se srce slomi u trenutku."

Također, reditelj je za ET rekao da je mislio da se Stewart "uplašila" tokom snimanja scena u vjenčanici.

"Mislim da je, kada ju je nosila, imala pomiješana osjećanja", rekao je Larrain o haljini koju je kreirala kostimografkinja Jackie Duran.

"Bila je uplašena i uzbuđena, što je također ostavilo traga na lik dok smo snimali", dodao je.