Lik iz serije "Seinfeld"
24

Kramer je bio jedan od omiljenih TV likova, no zbog velikog skandala preko noći je ostao bez svega

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Jedan od omiljnih likova u humorističnim serijama bio je Cosmo Kramer koji je utjelovio Jerryjevog nespretnog, ali simpatičnog susjeda u seriji "Seinfeld".

Glumac Michael Richards devet godina glumio je Kramera, a ako slučajno niste pogledali spomenutu seriju, sigurno ste negdje naišli na isječke Kramerovih teatralnih ulazaka u stan.

Nakon "Seinfelda", 1999. Richards je dobio svoju vlastitu emisiju na NBC-ju, "Michel Richards Show", no ona je ukinuta nakon samo nekoliko epizoda, zbog vrlo slabe gledanosti. Kad je show propao, mediji su se raspisali o "prokletstvu Seinfelda" budući da je propala i serija u kojoj je Julia Louis- Dreyfus (Elaine) glumila nakon "Seinfelda", a Jasonu Alexanderu (Georgeu) se to dogodilo čak dvaput.

Potom se Richards vratio stand-up nastupima, kojima se bavio prije "Seinfelda", no izazvao je veliki skandal 2006. kad je tokom jednog nastupa rasistički izvrijeđao tamnopute članove publike jer ih je, izazvan njihovim dobacivanjem, nazvao "crnčugama".

Nakon toga se javno ispričao u "Late Showu" Davida Lettermana te se povukao iz javnog života.

Rijetki nastupi ovog 73-godišnjaka nakon rasističkog ispada vezani su uglavnom za Jerryja Seinfelda. U privatnom životu se vjenčao s glumicom Beth Skipp s kojom je 2011. dobio sina Antonija Baza, dok iz prvog braka ima i kćerku Beth.