Imaju hladan odnos
69

Kraljica pratilja Camilla i sestra Charlesa bile su u vezi s istim muškarcem

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kraljevska biografkinja Angela Levin otkrila je u svojoj novoj knjizi da se Anne prema Camilli ponašala hladno.

"Kao i mnogim ljudima koji nisu dobro poznavali Anne, Camilli je bilo teško nositi se s njezinim hladnim ponašanjem koje je u početku bilo pomalo uznemirujuće. Anne se godinama protivila ideji da Camilla dobije titulu kraljice supruge", tvrdi Levin.

Dodala je da je Anne jednom izjavila da Camilla nikad neće biti prava kraljica te se kraljevska princeza godinama držala dalje od kraljice supruge koliko god je to bilo moguće.

"Princeza Anne navodno je prvo bila hladna prema Camilli. Slaba joj je utjeha bila činjenica da je princeza također imala hladnu vezu s Dianom, za koju nije imala vremena prije nego što se ona udala za Charlesa, a bila je hladna i prema Sarah, vojvotkinji od Yorka", piše Angela Levin.

Istaknula je kako je Annein odnos s Camillom bio posebno neugodan jer su obje bile u vezi s Andrewom Parkerom Bowlesom. Vojni časnik bivši je Camillin suprug, a Anne je s njim izlazila u sedamdesetima. Princeza se 1973. godine udala za kapetana Marka Phillipsa, međutim razveli su se 1992. godine.

Camilla se od Bowlesa rastala 1995., a prije toga su godinama živjeli odvojeno. S njim je dobila sina Toma Parkera Bowlesa i kćer Lauru Lopes.

"Anne sada zna koliko je Camilla naporno radila za monarhiju i koliko je snažan njen osjećaj dužnosti. Postupno je postala popustljivija prema njoj", zaključila je Levine.