Dan D je sutra
0

Kraljica Elizabeta zbog problema najavila porodični sastanak

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Odluka Princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle da napuste kraljevstvo šokirala je javnost, a medije su preplavile reakcije iz svih dijelova svijeta. No, odluka mladog para uzburkala je i interne odnose u kraljevskoj porodici, zbog čega je Kraljica Elizabeta zakazala sastanak na kojem planira riješiti nesporazume.

Kraljica Elizabeta naredila je svim članovima porodice da se 13. januara pojave na porodičnom sastanku u njenom domu u Norfolku, a razlog okupljanja su upravo njen unuk Harry i njegova supruga Meghan, te njihova odluka da odstupe sa kraljevskih dužnosti.

S obzirom na činjenicu da je bivša vojvotkinja od Sussexa trenutno odsutna, jer je prije nekoliko dana otišla u Kanadu, vrlo je vjerovatno da će ona sastanak pratiti preko telefona, prenosi People.

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže kako je u pitanju vrlo važan sastanak na kojem se moraju riješiti nesuglasice i unutrašnji porodični sukobi. Razgovarat će se o narednim koracima, kao i drugim detaljima vezanim za odluke koje su Meghan i Harry donijeli. Ovo će ujedno biti i prvi put da je cijela porodica na okupu od novembra 2019. godine.

"Postoji čitav niz mogućnosti koje cijela porodica mora sagledati i o njima odlučiti", kazao je izvor dodavši kako naposljetku kako je kraljičin glavni cilj što prije riješiti dramu koja traje već nekoliko dana.