Propustit će komemoraciju
17

Kraljevska biografkinja optužila princa Harryja za omalovažavanje kraljice Elizabete

N. C.
Princ Harry (Foto: EPA-EFE)
Princ Harry (Foto: EPA-EFE)
Kraljevska biografkinja Angela Levin obratila se medijima i navela kako smatra da princ Harry omalovažava kraljicu Elizabetu nakon što je objavio da će propustiti komemoraciju princa Philipa.

Harryjev glasnogovornik potvrdio je da će princ preskočiti komemoraciju koja će se 29. marta održati u Westminsterskoj opatiji, ali navodno bi trebao prisustvovati Igrama Invictus, koje počinju u Nizozemskoj samo dvije sedmice kasnije.

Levin je Harryja optužila za "ucjenu" kada je posrijedi komemoracija za njegovog djeda, princa Philipa, s obzirom na to da je mu je britanska vlada odlučila uskratiti kraljevsku zaštitu tokom boravka u Velikoj Britaniji.

Britanski mediji navode da biografkinja smatra da Harry svojim ponašanjem omalovažava vojvodu od Edinburgha, princa Philipa, ali da zapravo omalovažava kraljicu.

Princ Philip je umro u aprilu prošle godine, samo nekoliko sedmica prije svog 100. rođendana. Njegova sahrana održana je u skladu sa strogim restriktivnim mjerama zbog pandemije koronavirusa. Prisustvovalo joj je samo 30 osoba, među kojima i Harry. Njegov glasnogovornik u petak nije naveo iz kojeg će razloga Harry propustiti komemoraciju, ali kazao je da se nada kako će uskoro posjetiti svoju baku.