Razdvojili puteve
16

Kraj nakon sedam godina ljubavi: David Guetta raskinuo sa 24 godine mlađom manekenkom

I. B.
Lijepa Kubanka oduvijek je privlačila puno pažnje (Foto: Instagram)
Lijepa Kubanka oduvijek je privlačila puno pažnje (Foto: Instagram)
Svjetska DJ zvijezda David Guetta raskinuo je svoju sedmogodišnju ljubavnu priču sa zgodnom manekenkom i glumicom Jessicom Ledon.

Naime, 54-godišnji DJ i njegova 24 godina mlađa izabranica navodno su odlučili razdvojiti puteve jer su bili previše zauzeti zbog stalnih obaveza i putovanja. Njihovi stilovi života više se nisu podudarali.

Izvor je za strane medije izjavio kako je David, koji je ljeto proveo na Ibizi, stalno vršio pritisak na Jessicu koja je živjela u SAD-u.

"David se udaljio od Jess i njihovi životni stilovi jednostavno više nisu bili slični. Imaju toliko zajedničkih godina da smo svi oko njih mislili da su stvoreni jedno za drugo, ali nije tako ispalo", rekao je izvor.

Ipak, izgleda da postoji nada da će par jednog dana opet dati priliku svojoj ljubavi.

"Nisu u potpunosti prekinuli kontakt pa se neki od nas nadaju da će popraviti stvari", dodao je izvor.

Par se počeo zabavljati 2015. godine, a svoju vezu su okrunili tako što je David, umjesto zaručničkog, svojoj partnerici dao "prsten obećanja", kojim joj iskazuje ljubav i predanost. Učinio je to jer više "ne vjeruje u brak".

Još od početka veze, privlačili su dosta pažnje javnosti, a mnogi su primijetili i kako je Guetta "zablistao" uz mlađahnu Kubanku. Iako njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama i dalje stoje, par se nije pojavljivao zajedno od dodjele Grammyja u aprilu.

Guetta, koji je autor brojnih svjetskih hitova, razveo se 2014. od supruge Cathy nakon 22 godine braka. Proces se održao sporazumno, a par je ostao u dobrim odnosima zbog djece, sina Elvisa i kćerke Angie, koje odgajaju zajedno.

David je tokom karijere prodao više od deset miliona albuma, a ranije je priznao da je "jako riskirao" postavši DJ.

"Nisam odrastao s novcem i cijeli život sam se bojao biti siromašan. Kada sam izabrao da postanem DJ, to je bio veliki rizik. U to vrijeme nije bilo načina da se obogatite tim zanimanjem. Dakle, kad sam počeo zarađivati, moja je opsesija bila imati kuću u slučaju da se nešto dogodi. Ako muzika ne bude radila, tako bih bar imao gdje spavati", objašnjavao je ranije, ni ne sluteći kakav uspjeh ga čeka.