Kontroverzna ljepotica koja se pojavljuje na suđenjima El Chapu izazvala pažnju medija

Klix.ba
15.2.2019. u 18:37
59
57
Kontroverzna ljepotica koja se pojavljuje na suđenjima El Chapu izazvala pažnju medija
59
1/10 Foto: EPA-EFE
2/10
3/10 Foto: EPA-EFE
4/10 Foto: EPA-EFE
5/10 Foto: EPA-EFE
6/10
7/10 Foto: EPA-EFE
8/10 Foto: EPA-EFE
9/10 Foto: EPA-EFE
10/10 Foto: EPA-EFE
Emma Coronel Aispuro je kontroverzna ljepotica koja je svjetskoj javnosti postala poznata dok je pratila suđenja svom suprugu, zloglasnom narko bosu Joaquínu Guzmánu poznatijem kao El Chapo, piše BBC.
Tri mjeseca je pratila svako suđenje 61-godišnjem narko bosu s kojim je već 11 godina u braku. Slušala je iscrpljujuće izjave svjedoka, uključujući i one koje su dale njegove mnogobrojne ljubavnice, koje su detaljno opisivale ubistva, silovanja i mučenja.

Ipak je njena odanost prema njemu bila je beskompromisna, pa je za New York Times izjavila da ne poznaje svog muža kao osobu kakvog žele da ga predstave.

"Divim ljudskom biću koje sam upoznala i za koje sam se udala", kazala je Emma Cooronel, dodavši da je bio odličan otac, prijatelj, brat, sin, partner.

Corronel je američka državljanka - rođena je u Kaliforniji kada je njena majka bila u posjeti rođacima, ali je odrasla u meksičkom gradu Kanelas, u državi Durango.

Prvi put su se upoznali kada je imala 17 godina, na plesu koji je organizovao njen otac, Ines Coronel Bareras, jedan od komandanata El Chapovog narko kartela Sinaloa.

Nekoliko mjeseci kasnije učestvovala je na izboru za mis i pobijedila. Meksički mediji su objavili da se El Chapo pojavio na tom događaju sa stotinama naoružanih ljudi, a onda je najavio da će je oženiti. Vjenčali su se na 18 rođendan Emme Coronel. To je bio Guzmanov treći brak.

Prvih godina sve je funkcionisalo prema planu, ali do naglog zaokreta u njenom životu došlo je 2013. kada je njen otac uhvaćen zajedno sa njenim starijim bratom, također mafijašem, u El Chapovom kartelu, Inesom Omarom.

Neće proći dugo do pada njenog mlađeg brata Edgara, koji je također učestvovao u poslovanju kartela. Priveden je 2015. godine jer je pomogao El Chapu u spektakularnom bijegu kroz tunel koji je iskopan do njegovog zatvorskog tuša.

Dok je El Chapo bio u bijegu, njegova supruga se ničim nije isticala. Živjela je u sjenci. Činilo se, barem naizgled, kao da njen život poprima normalne obrise. Upisala je studije novinarstva. Susreti sa zloglasnim 32 godine starijim suprugom bili su sporadični.

Iako su posljednjih mjeseci, dok je trajalo suđenje u New Yorku, svijetu pokušali da prikažu svoj brak kao veliku ljubavnu priču, istina je, navodi The Guardian, da je brak s El Chapom bio dogovoren. Sklapanjem takvog saveza osiguran je utjecaj na njenog oca u kartelu, a s druge strane su osigurane i lukrativne rute u saveznoj državi Arizoni.

Njen muž će najverovatnije provesti ostatak života u američkom zatvoru sa visokim stepenom bezbjednosti. Ipak, neki se pitaju kako je ona uspjela da izbjegne krivične prijave.

Ranije je bila optužena da je pomogla El Chapu da pobjegne iz zatvora, što ona poriče. Tokom suđenja, u njenom posjedu su dva puta pronađeni zabranjeni mobilni telefon uz pomoć kojih je imala nezakonit kontakt sa Guzmanom.


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: