Showbiz
0

FOTO / Komšije bijesne na Mr. Beana i njegovu futurističku kuću

Sarajevo-x.com
Glumac Rowan Atkinson (55), zvijezda serije "Crna guja", odnosno popularni Mr. Bean, razbjesnio je svoje komšije planovima da izgradi kuću koja bi izgledala kao benzinska stanica u svemirskom dobu.
On je u posljednje dvije godine radio na dizajnu trospratne kuće vrijedne šest miliona eura. Planira pritom srušiti postojeću kuću iz 1930. uz koju je 16 hektara zemljišta.

Atkinson je namislio tu sagraditi ljetnikovac visok devet metara, podijeljen na dva dijela i povezan u futurističkom stilu, po uzoru na "Ratove zvijezda", piše "Daily Mail".

Lokacija je na području malog sela na Ipsden, u Oxonu, a loše vijesti za Atkinsona su što su njegove planove odbili lokalni zvaničnici jer se ne uklapaju u okolinu. Komšije su također veoma nezadovoljne. Poljoprivrednik Ben Yates (45), koji živi u blizini, je istakao kako su sve kuće u selu izgrađene u skladu s tradicijom, dok su neke stare više od 100 godina.

Atkinsovova kuća bi, po njegovom mišljenju, narušila izgled sela. Ostali stanovnici su istakli kako bi voljeli da glumac može ostvariti svoj plan, ali da to ne znači da mora nametati svoja rješenja ostalima.

Planovi, koji su dostavljeni nadležnom općinskom vijeću, uz kuću uključuju tenisko igralište, staje te podzemnu garažu.

Kuća će imati pet soba sa zadivljujućim pogledom, te plato preko dvorišta koji povezuje njena dva dijela. Bazen iz 1970. bi bio uklonjen, a kuća bi imala japanski vrt, sa stablima koja bi štitila Atkinsona i njegovu porodicu od znatiželjnih pogleda komšija.

Glumac je istakao kako ne brine zbog bijesa komšija. Navodi kako ne želi živjeti u kući koja je čudna ili futuristička, već samo u jednostavnoj, elegantnoj i gracioznoj kući, kakvu je dizajnirao arhitekt kojeg je angažirao. Dodao je još kako bi bilo žalosno da ljudi misle kako modernom dizajnu nema mjesta na selu.

Općinsko vijeće će odlučiti u septembru.