Morbidna šala
10

Komičarka Kathy Griffin dobila otkaz na CNN-u zbog fotografije s odrubljenom Trumpovom glavom

Klix.ba
Foto: Tyler Shields
Foto: Tyler Shields
Američka televizija CNN otkazala je saradnju popularnoj komičarki Kathy Griffin nakon "neslane" šale na račun Donalda Trumpa. Nakon što je izazvala ogorčenje zbog fotografije na kojoj drži Trumpovu odrubljenu glavu Griffin se izvinila, ali to očito nije bilo dovoljno za CNN.

"CNN je okončao ugovor s Kathy Griffin i ona se neće pojaviti u našem novogodišnjem programu", objavljeno je na Twitteru.

Američki predsjednik je fotografiju nazvao bolesnom, a njegova supruga Melanija uznemirujućom.

"Kathy Griffin bi se trebala stidjeti. Moja djeca, posebno moj 11-godišnji sin Barron, se teško nose s ovim", kazao je Trump.

U videoporuci objavljenoj na Twitteru Griffin je molila za oprost kazavši da je prešla granicu te je od fotografa Tylera Shieldsa tražila da izbriše fotografiju s interneta.

"Upravo gledam reakcije na fotografiju. Ja sam komičarka, prešla sam granicu. Pomjerila sam granicu i onda sam je prešla. Fotografija je previše uznemirujuća, shvatam kako ona utječe na ljude. Nije smiješno, molim za oprost", kazala je u videoporuci.

Morbidna fotografija izazvala je brojne kritike, između ostalih i onu od Chelsea Clinton.

"Nikad se nije smiješno šaliti s ubistvom predsjednika", napisala je na Twitteru kćerka Trumpove rivalke na izborima.

Melania Trump je u saopćenju navela da ju je potez komičarke naveo da se zapita o njenom mentalnom zdravlju.

"Odvratno, ali ne i iznenađujuće. Ovo je današnja ljevica, oni smatraju da je to prihvatljivo", napisao je na Twitteru Trumpov sin Donald Trump Jr.

Griffin je fotografiju na Twitteru objavila u utorak uz opis: "Iz očiju mu je tekla krv, krv je tekla sa svih strana".