Showbiz
58

Komičarka Joan Rivers preminula u 81. godini života

Klix.ba
Legendarna komičarka Joan Rivers preminula je u četvrtak u 81. godini života, usljed komplikacija koje su nastale nakon rutinske operacije glasnih žica.

"Sa velikom tugom vas obavještavam o smrti moje majke Joan Rivers. Preminula je mirno, okružena porodicom i bliskim prijateljima. Moj sin i ja se želimo zahvaliti doktorima, medicinskim sestrama i čitavom osoblju bolnice Mount Sinai za nevjerovatnu pažnju i njegu koju su obezbijedili mojoj majci. Također, hvala na velikoj podršci i ljubavi koju smo moj sin i ja dobili od ljudi sa svih krajeva svijeta. Najveća radost moje majke bila je da nasmije ljude. I iako je to sada teško, znam da je njena posljednja želja bila da se ubrzo ponovo počnemo smijati", izjavila je Melissa Rivers preko publiciste njene majke.

Joan je prestala disati i doživjela je zastoj srca kada se 28. augusta podvrgnula rutinskoj operaciji glasnih žica, nakon čega je prebačena u Mount Sinai bolnicu bez svijesti i znakova života. Nakon komplikacija usljed endoskopije, Rivers se nalazila u medicinski inuciranoj komi, a nakon buđenja, doktori su je priključili na aparate za održavanje života. Ipak, njeno tijelo to nije moglo izdržati.

Njena je karijera započela 1968. godine nakon što se pojavila u "The Tonight Showu" sa Johnnyjem Carsonom. U toku karijere se pojavljivala u različitim TV i show emisijama, uključujući "The Joan Rivers Show".

U periodu od 2011. do 2014. godine, Rivers je zajedno sa kćerkom Melissom radila show emisiju nazivom "Joan & Melissa: Joan Knows Best?". Također, napisala je 12 bestsellera, a poznata je i po radu na TV seriji "Fashion Police" od 2010. godine.

Živjela je u Malibuu sa kćerkom i unukom.

Rivers se smatra pionirkom u ženskoj stand-up komediji. Iza sebe ima bogatu karijeru, veliki broj gostovanja u emisijama i osvojenih nagrada.