Društvene mreže
68

Komentari Sergeja Trifunovića o plasmanu Hrvatske na SP ponovo izazvali lavinu komentara

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Glumac Sergej Trifunović ponovo je na društvenim mrežama komentarisao igru reprezentativaca Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Iako je čestitao komšijama na odličnoj igri i plasmanu, pažnju javnosti izazvali su Sergejevi šaljivi komentari.

Mnogima je zasmetao njegov komentar nakon prvog gola u finalu Svjetskog prvenstva kada je Mario Mandžukić postigao autogol kolegi Subašiću, o čijoj se nacionalnosti prethodnih dana polemisalo.

Uslijedili su komentari Sergejevih pratilaca koji su izrazili nadu da je ironičan i da ne misli ozbiljno, ali i onih koji su naglasili da bi takav komentar očekivali od Šešelja i sličnih.

"Opusti se i mani me pominjanja glupana, od humora niko nije umro", odgovorio je Trifunović.

Lavinu komentara pokrenuo je i snimak kojeg je Sergej objavio na svom Instagram profilu u trenutku kada je Francuska vodila 4:1.

A post shared by Sergej (@dick_whistler) on

"Evo ga novi: (samo bez nacionalističkih proseravanja molim); Kako se zovu Hrvati u finalu svjetskog prvenstva? Usraše", prokomentarisao je Sergej pobjedu Francuske.

Podsjećamo, na Svjetskom prvenstvu 2018 u Moskvi Francuska je postala prvak svijeta, a Hrvatska je osvojila drugo mjesto.