Avangardna pjevačica
31

Kolege i prijatelji opraštaju se od Slađane Milošević: Kad se uhvatila rocka, oborila nas je s nogu

D. J.
Foto: Facebook/Instagram
Foto: Facebook/Instagram
Jugoslavenska pjevačica Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini života nakon teške bolesti, a od nje se na društvenim mrežama opraštaju brojne kolege i prijatelji.
Od Slađane Milošević su se među prvima oprostili Vlado Georgijev, Milić Vukašinović i Dragan Jovanović Krle iz Generacije 5.

"Ode Slađana… Pretalentovana, umjetnica ispred vremena, vrhunski vokal i žena sa stavom. Vječno ti carstvo nebesko", napisao je Vlado Georgiev na društvenoj mreži X.

Milić Vukašinović opisao je muzičke planove koje je imao sa Slađanom, no nažalost nisu ih stigli ostvariti.

"Evo sad su mi javili, da je moja drugarica Slađana Milošević umrla, baš me je pogodilo i nisam to očekivao uopšte. Imala je nekih problema sa zdravljem , ali ja sam mislio da je to nešto prolazno i da će da se vratiti u život i u šou-biznis. Imali smo planove da radimo nešto zajedno, pogotovo jer je ona prešla u teški rock, ja sam joj čestitao na tome, sviđala mi se to što je imala nerv pjevački i svirački. Htio sam da uradimo jedan album zajedno. Mi rokeri smo uvijek nju tretirali kao ribu, a tek kasnije kad se uhvatila teškog rocka, oborila nas je sve s nogu. Probala je i u Americi da uđe u svjetski šou-biznis, razmjenjivali smo iskustva, nismo se često viđali, ali kad se vidimo, vrlo smo konstruktivno razgovarali. Bio sam uvjeren da ćemo uraditi pjesmu, sad se dosta dugo nismo vidjeli zbog njene bolesti i toga što je bila u bolnici. Mislio sam da će izaći i da ćemo nastaviti da kujemo te planove. Slađo moja draga, neka ti je laka crna zemlja", rekao je Vukašinović za Blic.

Ivica Buljan, hrvatski je kazališni redatelj također se oprostio se od Slađane na svom Facebook profilu.

"Hladan jugo i prljavo srebro na nebu. Umrla je Slađana Milošević. Teško je danas zamisliti kakva je ona bila umjetnica. Da se vratiti u kraj sedamdesetih, pa u osamdesete, onaj electro zvuk na 'Neutral Designu'. Opet bih išao na njen predratni koncert u Đuri kad je promovirala album pjesama Darka Kraljića. Još imam ploču s potpisom. Pauza, ulazak u aktivizam, mistiku. Pisala je mnogo i dobro. O njezinoj karijeri se zna. Ovaj oproštaj samo je osobna crtica o mom gubitku. A što sam sve dobio od te velike umjetnice, žene koja se borila s vukovima! Sreću zbog naših dopisivanja. Njezinu podršku", napisao je Buljan između ostalog.

"Ona je bila izvrsna pjevačica, to je najvažnije. Mi smo radili jedno vrijeme zajedno, lijepo smo sarađivali. Svirao sam njen prvi album i tu smo se zbližili, kako to već ide. Imali smo i neke zajedničke svirke, neke mini-turneje, koliko se sjećam. Ja je znam iz tog doba, a kasnije se nismo mnogo družili. A to je bilo u prošlom vijeku", rekao je Jovanović, gitarista kultne grupe Generacija 5.