Preminuo u 54.godini
180

Kolege i prijatelji opraštaju se od glumca Davora Janjića: Između nas nema zbogom

D. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Regiju je danas potresla vijest da je bosanskohercegovački glumac Davor Janjić preminuo sinoć u 54. godini života.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i kolege glumci.

"Ono puno duše ode od nas, zbogom dragi Davore...", poručio je Tarik Filipović u svom Instagram storyju uz Davorovu fotografiju.

"Cijeli život smo skupa i između nas nema zbogom, nastavit ćemo negdje drugo, Janjićka. Grlim te do neba", emotivno je poručio bh. reditelj i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić.

Glumac Nermin Tulić, koji je uz Janjića i Enisa Bešlagića glumio u filmu "Duhovi Sarajeva" uputio je posljednji pozdrav na svom Facebook profilu iz njihovu zajedničku fotografiju.

"Vozdra haveru", kratko je poručio.

"Umro je Davor Janjić. Znali smo se čitav život i iako nikad nismo radili zajedno cijenio sam njegov talenat. Putuj generacijo, laka ti zemlja", napisao je reditelj Danis Tanović na svom Twitter profilu.

Osim njih, od Davora su se oprostili i Dino Šaran, Damir Imamović, Enis Bešlagić i mnogi drugi.

Podsjećamo, Janjić je rođen 1969. godine u Tuzli, dok je u Sarajevu na Akademiji studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Period od 1991. do 1996. proveo je u Londonu, dok se 1997. preselio u Sloveniju.

U glumi se okušao kao vrlo mlad , a još neka od ostvarenja po kojima ga pamti publika s naših prostora su "Život sa stricem", "Gorila se kupa u podne", "Blues za Saru", "Kuduz", "Duhovi Sarajeva" i brojni drugi.