Showbiz
51

Koji su glumci oduševili zvanice na partyju filma Hiljadarka

Klix.ba
U okviru četvrtog dana 21. Sarajevo Film Festivala i programa Pretpremijere u Narodnom pozorištu Sarajevo je prikazan film "Hiljadarka" reditelja Nenada Đurića u kojem su uloge ostvarila i neka od najvećih imena regionalne kinematografije, poput Nikole Koje, Milutina Mime Karadžića, Branislava Trifunovića, Moamera Kasumovića i Aide Bukve.

Vesela ekipa filma predvođena glavnim glumcima Kojom, Karadžićem i producentom Almirom Šahinovićem te brojni gosti nakon pretpremijere okupili su se u My Faceu na Vilsonovom šetalištu gdje je kompanija Sinkro, jedan od partnera i sponzora "Hiljadarke", upriličila Gala Party.

Ugodno druženje na kojem su i kupci Sinkro namještaja imali priliku uživati te se upoznati sa zvijezdama "Hiljadarke" počelo je iza ponoći.

Zvanice su u muzičkom programu zabavljali Ammara i Highway trio iz X Faktora, a na oduševljenje svih prisutnih zapjevala je i Ruža Efendić u pratnji Vlade Podanyja.

Među poznatim još su bili prisutni i Jasna Ornela Bery, Senad Hadžifejzović, te Enis Bešlagić koji je bio izuzetno raspoložen za fotografisanje i druženje sa svojim brojnim fanovima.

Gala Party u organizaciji Sinkra potrajao je do jutarnjih sati, a gosti su se zahvalili vlasniku kompanije Omaru Kuštriću koji je još jednom pokazao da je odličan domaćin.

Podsjetimo, "Hiljadarka" je komedija rađena prema scenariju bh. pisca Zilhada Ključanina, a govori o rudarskoj romansi iz 1995. godine, dakle iz vremena Titove Jugoslavije, a velikog lidera bivše države utjelovio je Nikola Kojo.

U centru zbivanja je i rudar Atif Kulenović, čiji lik je izabran da bude na novčanici od 1.000 dinara, ali i još jednoj Hiljadarki, lokalnoj prostitutki koja se zvala Pravda, a čija je cijena bila hiljadarka.

Nakon prvog prikazivanja "Hiljadarka" seli u Banoviće, a zatim će ga i filmski zaljubljenici širom BiH moći pogledati u kinima.