Prijatelji i saradnici
41

Koje osobe iz svijeta showbiza su povezane s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nedavno su objavljeni dokumenti sa suđenja pedofilu Jeffreyju Epsteinu, a na spisku ljudi povezanih s njim su se našle i osobe iz svijeta showbiza.

Dokumenti su povezani s tužbom za klevetu koja je 2015. pokrenuta protiv Epsteinove bivše djevojke Ghislaine Maxwell, koja je u zatvoru. Proglašena je krivom za trgovinu djecom zbog seksualne eksploatacije i druga krivična djela u koja je upleten i Epstein.

U dokumentima se, između ostalih, nalaze i Bruce Willis, Naomi Campbell, Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Michael Jackson, Kevin Spacey, Cate Blanchett, Jean Luc Brunel i George Lucas.

Čitav spisak, koji sadrži imena Epsteinovih prijatelja i saradnika, možete pogledati ovdje. Napominje se da ne mora nužno značiti da su osobe sa spiska počinile bilo kakva krivična djela.

Kao što je poznato, na spisku je princ Andrew, koji je optužen da je seksualno zlostavljao Johannu Sjoberg. Bivši američki predsjednici Bill Clinton i Donald Trump također su imenovani, ali nisu optuženi za nedjela. Epstein je u augstu 2019. počinio samoubistvo u njujorškom zatvoru.