Madonnin projekat pod istragom
0

Ko se sve u Hollywoodu uplašio FBI-a?

FENA
Madonna (Foto: Reuters)
Madonna (Foto: Reuters)
Medijski izvještaji da su pop diva Madonna i njen humanitarni projekat u Malaviju pod istragom američke Federalne policije (FBI), izazvali su veliku zabrinutost u Hollywoodu.

Premda je, u međuvremenu, Madonnina glasnogovornica demantovala tu vijest, mnoge poznate ličnosti odlučile su da "pročešljaju" svoje finansije i provjere rad humanitarnih organizacija koje podržavaju.

Prema pisanju Chicago Sun Timesa, čitav niz poznatih ličnosti, poput Britney Spears, Mriah Carey i Eltona Johna, zatražio je finansijske izvještaje od svojih dobrotvornih fondacija kako se ne bi našli u sličnoj situaciji kao Madonna.

Pojedini mediji su objavili da su Madonna i obrazovna humanitarna organizacija "Success for Kids" pod istragom FBI-a zbog navodnih finansijskih neregularnosti i sumnjivih aktivnosti.

I dok FBI-a odbija da komentariše ove izvještaje, Madonnina glasnogovornica Liz Rosenberg je izjavila Reutersu da su informacije koje se posljednjih dana šire tabloidima i internetom "potpuno izmišljene i lažne".

"Ni Madonna, ni njena humanitarna organizacija u Malaviju nisu pod istragom FBI-a, ni poreske uprave (IRS)", tvrdi ona.