Intrigira javnost
25

Ko je tajanstveni sin Darka Rundeka: Ima čak pet imena i duh koji odiše avanturizmom

I. B.
Darko Rundek ima nasljednika koji intrigira javnost (Foto: Instagram)
Darko Rundek ima nasljednika koji intrigira javnost (Foto: Instagram)
Legendarni hrvatski muzičar Darko Rundek jedno je od imena koja su obilježila ove prostore, no, iako je mnogima poznato da ovaj roker ima svog nasljednika, malo ko zna kako on danas izgleda.

Darko Rundek i njegova životna ljubav rediteljica Sanda Hržić imaju sina koji svojom tajanstvenošću intrigira javnost.

Sa čak pet imena, njihov sin David Vid Dimitrije Sebastian Victor rođen je u glavnom gradu Francuske 1991. godine. Malo prije Davidovog rođenja, Sanda i Rundek emigrirali su u Pariz, a onda ih je život počastio najljepšim poklonom.

David danas ima 31 godinu. Iako je s ocem često išao na njegove koncerte, javni život nikada ga nije zanimao, pa tako bježi i od društvenih mreža.

Iako je nekada na njima dijelio sadržaje, danas su jedino uspomene ono što se može naći na njegovim profilima, a jedna od njegovih najnovijih fotografija je objavljena 2020.

Roditelje nije slijedio kada je riječ o karijeri, ali od njih je naslijedio nevjerovatan dar - avanturistički duh kojim neprestano ostavlja tragove za sobom.

David živi okružen prirodom, svira nekoliko instrumenata, a zanimaju ga permakulturne farme po svijetu. Bio je član francuske organizacije starih zanata srednjeg vijeka, a javnosti je poznato da je svojevremeno s ekipom na jedrilici preplovio Atlantik.

Ponosni otac ni ranije nije skrivao da podržava svog sina.

"On je svoj zanat izučio i ispunio tu neku svoju posljednju obavezu prema nama. Svašta je naučio, i raditi s metalom i o permakulturi, kuhanju, muzici… putuje i uči. Kad se čujemo, uvijek mi prvo kaže što je novo naučio", rekao je jednom prilikom Rundek i dodao kako mu se sin ne planira profesionalno baviti muzikom.

Rundek je, podsjećamo, završio režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, a uspjehe je nizao kao frontmen grupe Haustor te u svojoj solo karijeri. On i Sanda danas žive aktivističkim životom, a njihova ekološka osviještenost fascinira javnost.

Dobar dio godine provode na Braču, baveći se vrtlarstvom i mediteranskom kulturom, a kada je tu, često im se pridruži i sin.